Wat is 'Financiële onafhankelijkheid'

Financiële onafhankelijkheid kan voor ieder individu een andere betekenis hebben, een ander bedrag zijn of een geheel andere waarde hebben, maar over het algemeen is er een duidelijke richtlijn die de meeste mensen wel zullen begrijpen, zullen willen aanhouden en bereiken.

Wanneer je op je gemak je leven kunt leiden, zonder je druk te hoeven maken over financiën en het geld het werk voor jou doet en niet andersom, pas dan kun je zeggen: Ik ben financieel onafhankelijk!’

Dit kan betrekking hebben op verscheidene categorieën mensen. Van levensgenieters, tot spaarders en van extremisten tot idealisten. Het hoeft ook geen betrekking te hebben op je eigen bankrekening – alhoewel dit vaak wel het geval is. Mensen kunnen ook financieel vrij zijn wanneer ze in het bezit zijn van geen of vrij weinig materiële producten, maar om het gros te informeren, leg ik de nadruk op financiële vrijheid in de zin van het rustig kunnen leven en het teren op je eigen geld, zonder je druk te maken over het feit dat het op kan raken. Bij financiële vrijheid gaat het niet om rijk worden. Het gaat erom dat jij een comfortabel leven kunt leiden en zoals al eerder gezegd, dit bedrag is voor iedereen verschillend.

Misschien is het niet onverstandig om naast je baan eens naar andere mogeljkheden te kijken om geld te verdienen. Iets dat niet afhankelijk is van jou eigen inzet.

Hoe kan dit zal je denken, maar er zijn vele mogelijkheden om dat te bereiken. Luister maar eens naar een expert die je daar alles over kan vertellen. Robert Kiyosaki, de auteur van ‘Rijke pa Arme pa” verteld in onderstaande video hoe jij naast je huidige baan iets moois op kunt bouwen en waarom dit een geweldige mogelijkheid is om financieel onafhankelijk te worden.

Veel kijkplezier!

Boektip: “Rijke pa Arme pa” van Robert Kiyosaki

Geschreven door Lger op 29 juni 2011